Cégtörténet
A hagyomány kötelez
Dédapánk, Adalbert Fritz 1869-ben alapította meg vállalatát a Türingiai-erdőben található Schmiedefeld am Rennsteig községben. Az ő fia, a mi nagyapánk, Franz Fritz belépésével Adalbert Fritz und Sohn (Adalbert Fritz és Fia) néven működött a vállalat. Az AFRISO távirati rövidítés világhírű márkanévvé vált a hőmérséklet- és nyomás-méréstechnika világában. 50 éven át üveghőmérők, orvosi üvegeszközök és laboratóriumi berendezések határozták meg a termékpalettát.

Az AFRISO világát 1920 táján megváltoztatta egy kicsi, vékonyfalú, kör alakú, koncentrikus fémtárcsa. Két membrán félhéj egy membránkapszulát alkotott, amely a nyomás függvényében tágult, illetve összehúzódott. 1945-ig, majd az azt követő újrakezdés során precíziós manométerek, vérnyomásmérők és hőmérséklet-szabályzók biztosították a bevétel legnagyobb részét.
Georg Fritz 1922-2004
Franz Fritz 1890-1968
Adalbert Fritz 1846-1918
A II. világháború után Franz Fritz, és a fia, a mi édesapánk, Georg, Kleingartach és Güglingen/Württemberg településen építette újra a vállalatot. A nyomásmérőkből pneumatikus telítettségi szintmérők készültek, elsősorban fűtőolaj-tartályokhoz. Az ásványiolaj-termékek biztonságos tárolásához túltöltéssel szembeni biztosító berendezések és szivárgás-felügyeleti rendszerek kerültek kifejlesztésre. Később a környezetvédelmi technológia határozta meg a tevékenységet. Az AFRISO piacvezetővé vált ebben a szektorban.

Az 1960-as évek elején majdnem valamennyi nyugat-európai országban saját értékesítési, és részben termelő vállalatok alakultak. Az AFRISO felvette az AFRISO-EURO-INDEX nevet. Az 1973/74-es olajválságot követően intenzíven új, a fűtőberendezések gazdaságos és környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő termékpaletta került kifejlesztésre. A kelet-európai politikai változásokat követően fiókvállalatokat alapítottunk Magyarországon, Romániában, Csehországban, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban és Kínában.

Negyedik generációként, lassan két évtizede folytatjuk a vállalat vezetését. Tisztában vagyunk egy hagyományokban gazdag, tulajdonos által vezetett, közepes méretű vállalat előnyeivel. Továbbra is megbízható és kiszámítható partnerei leszünk ügyfeleink, beszállítóink és munkatársaink számára.

Elmar Fritz, Jürgen Fritz